Afbeelding met het recyclinglogo als hoofdbanner.

De Missie naar Duurzaamheid

Wij laten mensen zich zeker voelen over hun mondgezondheid door samen te werken met de deskundigen van het vak. Het doel is om de dagelijkse mondgezondheid gewoontes van mensen te verbeteren met behulp van educatie en aanmoediging.

Wij streven ernaar de prevalentie van vermijdbare problemen te verminderen met onze compromisloze wetenschap en deskundige kennis, om mensen te helpen hun gezondheid effectief en veilig onder controle te houden. Wij streven altijd naar verpakkingen & formules die de planeet respecteren.

 • Partnerschap met Professionals

  Ons beroep staat centraal in ons bestaan: we leiden toekomstige professionals op aan universiteiten en werken samen met deskundigen om onze wetenschap te ontwikkelen en te verfijnen. Met één gemeenschappelijk doel: een betere tandheelkundige gezondheid voor iedereen.

 • De Wetenschap van Mondgezondheid

  Mensen helpen met hun dagelijkse tandheelkundige problemen: gaatjes, gevoeligheid, glazuurerosie, tandverkleuring, is de kern van alles wat we doen.

 • Onderwijs en Zorg

  Wij bieden zekerheid op het gebied van tandheelkundige gezondheid: we geven advies, beantwoorden vragen en delen onze kennis met iedereen. We zijn daar waar we nodig zijn: op scholen om kinderen voor te lichten, ter plaatse om zorg te verlenen aan mensen en samen te werken met liefdadigheidsorganisaties en NGO's, in tandartspraktijken om uitmuntende zorg te bieden.

Onze eerste recycleerbare tandpasta tube

Elmex toothpaste tube
 • KOOP BEWUST.

  Door te kiezen voor deze tandpasta tube, help je actief mee aan het beschermen van het milieu.

 • GEBRUIK HET PRODUCT. GENIET ERVAN!

  Geniet van het product! Gebruik de tube zoals gewoonlijk totdat de tandpasta helemaal op is.

 • RECYCLE DE TUBE.

  Onze recycleerbare tube is niet bestemd voor de vuilnisbelt, maar wordt omgezet in een nuttig product.

   

Samen staan we sterk voor verandering.

Recycling-logoRecycleren, hoe doe je dat?

 

Kan ik de tube gewoon weggooien of moet ik deze eerst opensnijden en schoonmaken?

Elmex toothpaste tube

 

Waarvan is deze tube gemaakt?

 

De tube bestaat voornamelijk uit HDPE (High Density Polyethylene), plastic nummer 2. De dop is gemaakt van PP (Polypropyleen), plastic nummer 5.

Waarom delen wij de technologie achter onze tubes?

 

Waarom delen wij de technologie achter onze tubes?

 

Dit project gaat niet over ons, het gaat over een groter doel. Door onze technologie te delen, hopen we een wereldwijde verandering naar recycleerbare tandpastatubes te kunnen starten. Onze droom is dat alle tubes (niet alleen die van tandpasta) daadwerkelijk en op grote schaal gerecycleerd worden.

Hoe zorgen jullie ervoor dat de tubes terechtkomen bij de recycling facilitieiten?

 

Wat doen jullie om ervoor te zorgen dat deze tubes door recycleerfaciliteiten worden geaccepteerd?

 

We delen onze technologie en werken samen met externe partijen om van "recycleerbaar" naar breed geaccepteerd en "gerecycleerd" te gaan. Tijdens deze overgangsfase accepteert jouw gemeenschap de tubes mogelijk nog niet voor recycling. Het wordt daarom altijd aangeraden om als consument de lokale gemeenschappelijke programma's.

Lees Meer

 

Vragen? Vind ze hier

 • Hoe recycleer ik de tube?

  Kan ik de tube gewoon weggooien of moet ik deze eerst opensnijden en schoonmaken?
  Check altijd eerst of deze symbolen op de tube staan:

  Onze eerste recyclebare tube tandpasta.
  Onze eerste recyclebare tube tandpasta.

   

  We zijn wereldwijd bezig met het overschakelen van ons volledige tandpasta assortiment naar recycleerbare tubes. Dit initiatief is gestart in 2019 en zal tegen 2025 voltooid zijn, wat betekent dat niet alle tubes meteen recyclebaar zullen zijn. Het is belangrijk dat je, als jouw tube dit label niet heeft, deze niet in de recyclebak gooit.

  Als jouw tube een van deze symbolen bevat, dan is recyclen makkelijk. Knijp zoveel mogelijk van de tandpasta eruit, draai de dop aan de tube en plaats deze in de recyclebak. Onze tubes worden gerecycled met #2 HDPE plastic.

  Probeer alsjeblieft niet de tandpastatube open te snijden om de resterende tandpasta eruit te halen! In de recyclefabriek wordt de tube vermalen en ondergaat deze een 'spoelproces', waarbij alle achtergebleven tandpasta van het plastic wordt gewassen. Je hoeft dus thuis niets uit te spoelen.

 • Hoe komt het dat bepaalde tubes wel gerecycleerd kunnen worden en andere niet?

  We streven ernaar dat tegen 2025 al onze tandpastatubes recyclebaar zijn. Deze overgang vergt tijd, waardoor in de tussentijd sommige tubes al recyclebaar zijn en andere nog niet. Controleer voorlopig of jouw tube voorzien is van een van de volgende symbolen voordat je hem recyclet:

  Unsere erste recycelbare Zahnpastatube.
  Unsere erste recycelbare Zahnpastatube.
 • Is de tube biologisch afbreekbaar?

  Nee, deze tube (en plastic over het algemeen) is niet gemaakt om biologisch afbreekbaar te zijn. Het type 2 HDPE plastic in onze tubes is "circulair" ontworpen, zodat het materiaal opnieuw kan worden verwerkt in nieuwe producten en verpakking.

 • Als deze tube nog steeds van plastic is gemaakt, hoe draagt dat dan bij aan het milieu?

  Onze recycleerbare tubes zijn gemaakt van #2 HDPE plastic, een van de meest gerecycleerde soorten plastic. HDPE kan worden omgezet in allerlei nieuwe producten, waaronder bouwmaterialen en nieuwe verpakkingen. De overstap naar recycleerbare tubes heeft het potentieel om miljarden tubes uit vuilnisbelten te houden.

 • Waar is deze tube van gemaakt?

  De tube is voornamelijk gemaakt van HDPE (High Density Polyethylene), dat bekend staat als type 2 plastic. De dop is gemaakt van PP (Polypropyleen), aangeduid als type 5 plastic.

 • Waarom delen wij onze tube technologie?

  Dit project gaat niet over ons, maar over iets groters. Door onze technologie te delen, hopen we een wereldwijde verandering naar recycleerbare tandpastatubes te kunnen starten. Onze droom is dat alle tubes (niet alleen die van tandpasta) daadwerkelijk en op grote schaal gerecycleerd worden.

 • Wat gebeurt er als de tubes zijn gerecycleerd?

  Hier is een kort overzicht van de levenscyclus van de tube.
  Zodra de tube in de recyclingstroom terechtkomt, wordt deze naar faciliteiten zoals een Material Recovery Facility (MRF) gestuurd waar het gesorteerd wordt. Vervolgens gaat het naar een verwerker die HDPE, inclusief flessen, omzet in kleine plastic korrels. Deze korrels kunnen dan weer worden gebruikt voor het maken van nieuwe producten en verpakkingen!

Gemaakt voor de toekomst: de recycleerbare tube

 

Met trots presenteren wij onze recycleerbare tandpastatube. Miljarden tubes tandpasta belanden elk jaar op de vuilnisbelt. Als toonaangevend mondverzorgingsbedrijf wilden wij een recycleerbaar alternatief creëren. We zijn er trots op dat we met deze doorbraak bijdragen aan een groenere toekomst voor de komende generaties. En we delen deze technologie met alle andere bedrijven omdat we het zo belangrijk vinden.