Wat kun je doen om

tanderosie te vermijden?

Voedingsmiddelen

Probeer direct contact tussen je tanden en zuren te minimaliseren en beperk je consumptie van zuurhoudende voedingsmiddelen en dranken. Producten met een hoog calcium- en/of fosfaatgehalte helpen erosie tegen te gaan.

Mondhygiëne

Als je tandarts vastgesteld heeft dat je tandweefsel beschadigd is, wordt aanbevolen een geschikte tandspoeling te gebruiken als aanvulling op uw dagelijkse tandverzorging. Bovendien raden wij u aan een zachte tandpasta en tandenborstel te gebruiken. Vermijd te veel druk op de tanden tijdens het poetsen, omdat dit tot verder verlies van tandweefsel kan leiden.

Speeksel

Speeksel werkt als een buffer en bevordert daardoor de bescherming tegen erosie. De hoeveelheid en de samenstelling van speeksel verschilt per persoon. Een lage speekselstroom verhoogt het erosierisico. Vraag je tandarts daarom om advies over de eigenschappen van uw speeksel. Probeer bovendien de speekselstroom te stimuleren (bijvoorbeeld door het kauwen van suikervrije kauwgum). Drink bovendien voldoende hoeveelheden suikervrije dranken met een laag zuurgehalte tijdens de dag (bijvoorbeeld water of ongezoete kruidenthee).